Hybridiyhteiskunnan kouristelu jatkuu

Yhdysvaltein presidentti antoi ohjeita Kalifornialle metsiensä hoidossa. Taisi olla samalla eniten asiaa sisältänyt osa  Yhdysvaltain presidentinvaalien ensimmäisessä ehdokkaiden kohtaamisessa.
Trump kertoi oppineensa aiheesta jossain metsäisessä maassa Euroopassa vieraillessaan. Nimeä ei maininnut ja hyvä niin. Maailman onnellisimmaksi mainittu kansakunta kun ei pidä siitä, että heidät mainitaan republikaanien ja demokraattien välisessä mutapainissa Yhdysvalloissa.
Oman eduskuntamme välikysymys ja hallituksen vastaukset opposition järeimpään aseeseen,  ja samalla epäluottamuslauseeseen,  ovat ehkä opittukin Yhdysvaltain vaaleista? Euroopan amerikkalaisin valtio, ja itäisimpänä monen pitämä osavaltio, oli taas elementissään eduskunnan käsitellessä tätä välikysymystä. Miten sattuivatkin somalla tavalla yksiin nämä kaksi lähetystä televisiossamme.
Olemme oppineet paljon demokratiasta ja medioista, globaalin maailman ihmeistä, seuraamalla Yhdysvaltain meille jakamaa oppia etenkin omana aikanamme ja mediayhteiskunnan Hollywood tuotteena. Se on omana aikanamme brittien ohella varmasti eniten meitä ja maailmankuvaamme muokannut kulttuuri, alkaen myös koulujemme käyttämästä filosofiasta sekä sen merkityksestä oppimisympäristöllemme.
Yhden tai kahden amerikkalaisen filosofin piikkiin tätä ilmiötä ei voi kuitenkaan laittaa. Olkoonkin, että ovat samalla liki ainoat filosofit sieltä suunnalta hakien. Ilmiölle kun löytyy vasmasti muitakin selityksiä. Yksi on kuitenkin ylitse muiden. Tässä yhteydessä ei ole syytä kuitenkaan puhua Ruotsista tai Venäjästä, saati saksalaisista.
Yhdysvalloissa keskustelu oli odotetun sekavaa ja ehdokkaat puhuivat samaan aikaan ja mustamaalasivat toisiaan.  Vaalien tulos voi olla sekin mitä tahansa, jos postia käytetään äänestämisessä, arveli istuva presidentti Trump. Hän ei näyttänyt luottavan postin kulkuun. Tuskin oikein muuhukaan, jos sattuisi vaalit häviämään. Siinä on jotain hyvin suomalaista. Suomessa vaaleja ei hävitä. Tappio on torjuntavoitto ja sotamme ovat täynnä käytyjä sotiamme, torjuntavoittoja.
Suomessa pääministeri vastasi nyt mihin sattui ja valtiovarainministeri säesti omilla nokkeluuksillaan, Matti Vanhaselle tyyppisillä. Tyylipisteitä oli mahdollista jakaa rinnakkain Yhdysvaltain vastaavalle poliittiselle depatille. Politiikka viihteenä ja älylliset väittelyt eivät ole suomalaista kulttuuria ensinkään. Kiusaamiskulttuuri kun tahtoo kääntyä pelkäksi ilkeilyksi ja pahoinpitelyksi, Yhdysvalloissa metsäpaloksi, molemmissa myös sisällisodaksikin. Maapallo on magneetti, jossa on molemmat päät ja jaettu siten kahtiakin.
Kummastakaan väittelystä ei jäänyt tänään paljoa tuleville sukupolville muistettavaa.  Niissä kun oli jotain hyvin samankaltaista ja vain kasvot peittävä naamio kertoi meille suomalaisille, kuinka omat poliitikkomme ovat vuoden 2020 pandemian aikalaisia, joskus vuonna 2100 näitä kahta tapahtumaa seuraten ja naamioiden vuosilukua kyseltäessä.
Kiinalainen rutto, vastaisi Trumpin kannattaja, ja suomalainen muistaisi myös tuon ajan naiset ministereinämme. Muuta muistettavaa tässä ajassa ei sitten olisikaan Kaliforniassa tai Suomessa tänään syntyen ja 80-vuotta 2100 täyttäen. Naisiin liitettäisiin lisäksi Hefaistoksen kirous ja Pandoran lipaskin. Olettaen että miehiä tuolloin vielä syntyisi.
Toki moni sotkisi näin vanhaan asiaan myös keskiaikaiset tapahtumat, Lähi-idän sodat, intifadan kasvot, Temppelivuoren ja kristittyjen, juutalaisten ja muslimien kahakat, Babylonian ja Irakin, Sadam Husseinin ja Nebukadnessarin, muinaiset avaruusoliot ja Tutakhamonin haudan, Theotichuan Meksikossa ja aurinkokehrän opit koronasta kuulleena.
Peru ja Puchacutec, taikapeili ja Nascan linjat olisivat nekin jääneet mieleen inkojen hautakammioiden rinnalla. Geoglyfit muistettaisiin myös tämän ajan tuotteina, siinä missä pyramidien löydöt Marsin pinnalta sekä Venuksen kaasukehän rikas elämä. Tiedemiehistämme muistettaisiin Valtaoja ja tämän monet ennustukset rinnan Väinämöisen kanssa. Muut Kalevalan hahmot olisi unohdettu.
Mikä on vesittänyt suuret poliittiset puheet ja väittelyt, merkittävät linjapuheet, jotka vaikuttavat myös kansalaisten käsitykseen politiikasta ja palauttavat samalla uskomme demokratiamme toimivuuteen? Tätä kysytään vuonna 2100 ja oletetaan sen syntyvän tämän ajan Salisburyn tasangolla tavatuista oudoista hengistä ja niiden universaalista alkuperästä juuri suomalaisessa okkultunismissa. Ihmiskunnan alkukodista perittyjä ja jo kauan sitten kadotettuja aarteita eivät tähtiportitkaan kykene avaamaan.
Korona pandemiana ja metsäpalot Kaliforniassa ovat vakavia asioita. Huolimaton tulen käsittely ja ”haravoimaton” metsä ovat Trumpin kuvaamana yhtä ikävä ilmiö kuin ääni, joka katoaa postissa. Senkin löytymiseen vuoden 2100 postissa suomalainen selittää omalla lakollamme, edellisenä keväänä avatulla Pandoran lippaalla ja Etelä-Mantereen katoavilla jäillä. Pohjoisessa jäät on jo menetetty.
Yhdysvaltain presidentin, entisen varapresidentin,  riitasa väittely ja syyttely, kova kieli, ovat takavuosian pohtien omituisia, siinä missä Suomessa opposition kokema hallituksen työllisyyden ja taluspolitiikan hoitokin, sen järeintä asetta samalla käyttäen. Välikysymyksen kevyt sivuuttaminen pääministerin toimesta kaipaa myöhempää selitystä sekin. Näissä tapahtumissa on jotain yhteistä ja ajan hengessä liikkuvaa, vuonna 2100 selittyvää, hakien sitä atsteekkien, olmeekkien ja mayakansan kulttuureista. Samat pyramidit löytyvät toki Egyptistä, Tunisiasta, Perusta mutta myös Marsista ja Etelä-Mantereeltakin. Niiden korjailu voimalaitoksiksi olisi kuitenkin liian työlästä edes 2100-luvun teknologialle. Ulkoavaruudesta hankitut duunarit ovat hekin työkiellossa tuohon aikaan Telluksella.
Kertooko se työllisyyspolitiikasta ja sen keveydestä Suomessa, Yhdysvalloissa presidentin aseman muuttumisesta? Elämmekö oikeasti poliittisten liikkeiden kriisiä ja syveneekö se myös demokratian ja sen kriisiksi? Tästä vuonna 2100 ei enää kiistellä.
Median me jo tiedämme olevan syvässä kriisissä ja samalla syvän muutoksen kourissa. Se, miten tästä paradigmaiseksi kuvatusta vaiheesta selvitään seuraavien sukupolvien toimesta, ei avaudu ainakaan näiden henkilöiden aikana, joita olemme tänään seuraamassa. Aika kun ei ole heille otollinen. Pallotrigonometriaa käyttävä ihminen kun ei tätä vielä oikein ymmärrä sen enempää kuin langatonta energian siirtoakaan aurinkokuntansa yleisimpänä tapana vältellä ympäristöongelmiaan.
By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts