Kuka muistaa ruoskaparlamentarismin?

Maahan syntyi hallitus, joka otti hoitaakseen poliittiset tehtävät ja kutsui sitä pandemiaksi, koronan hoidoksi. Ja hoidettu on yhden asian varjolla kaikki muukin. Pandemia politisoitiin Suomessa. Toki muuallakin. Kuinkas muuten kun asialla ovat ammattilaiset poliitikkoinamme. Myös presidentti sivuutettiin.

Kun näin on käymässä, myös puheet kuntavaalien pitämisestä huhtikuussa on syytä unohtaa ja siirtää uskottavampaan aikaa lähtemättä rapauttamaan paikallishallintomme arvostusta sitäkin entisestään. Maata kun näyttää nyt hallitsevan ja moukaroivan muutaman henkilön poliittinen eliitti.

Miten tämä eliitti pääsi valtaan? Koronan tuellako? Onko meillä yhden asian hallitus, pandemian varjolla politiikkaa tekevä demokratiamme ja myös kuntiemme pilkkaaja, EU:n juoksutyttöjen ja poikien ruoskaparlamentarismista tuttu ilmiö.

Ruoskaparlamentarismista suomalaiset ovat kuulleet ennenkin, mutta ei nyt tällaisin verukkein ja pandemiahallituksen voimalla, yhden asian medialiikkenämme..

Mediayhteiskunnan pandemiahallitus hybrideineen on suomalainen ilmiö. Suomeeen kun perinteisesesti mahtuu vain yksi asia kerrallaan. Ja media liioittelee sen mahdottomiin.

Meillä on kuntavaaleja siirretty ihan vain poliittisena liikkenäkin, jolloin nykyinen siirto olisi aivan eri luokan peruste. Nythän niiden luonnetta poliitikot suorastaan vähättelevät. Paikallishallinnon rapautumiseen on nyt puututtava, vaalit siirrettävä ja samalla aloitettava keskustelu siitä, mikä on oman paikallishallintomme merkitys ja tulevaisuus muunakin kuin kuntavaakunan kiillottajan tehtävänä.

Ryhtiliikettä nyt paikallishallintoomme.Paikallishallintoomme kuuluvat myös luonnonvarat ja niiden hoitajat, maanviljeljät.

Nyt sielläkin alkaa olla perinteisen pitkä vieteri vedetty viimeisilleen. Perussuomalaiset ovat yrittäjien suosituin puolue ja nyt niihin kuuluvat myös maanviljelijät. Mistähän mahtanee johtua??

Mietitäänpäs yhdessä miten metsien, soiden ja peltojen omistajaa ja hoitajaa on kohdeltu. Sekä taloudellisesti että pilkaten ja väheksyen, liki rikollinen talonpojasta tehden.

Kuka muistaa koska näin kävi edellisen kerran? Silloin puhuttiin talonpojan tappolinjasta. Se autioittu kyläkunnittain maaseutumme perusteet ja siellä tärkeimmän, sosiaalisen pääoman. Eihän siitä ole toivuttu vieläkään ja jäljet näkyvät Helsingissä, pandemiassa. Nyt se iski myös sinne ja ammatteihin, joita ei ole kohta olemassakaan. Tervetuloa etätöihin maalle. Itse en täältä edes koskaan muuttanut.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts