Poliittisesta keväästä povataan kaikkialla poikkeuksellisen vilkasta ja etenkin kristiilisdemokraattien puoluekokousta odotetaan erityisellä jännityksellä. Siellä näet on luvattu raottaa salaista kassakaappisopimusta, jossa takavuosien hallitustemme syntyhistorian ohella on kerrottu mm. ihmiskunnan syntyhistoria otsikolla ”Miehet Marsista naiset Venuksesta” poikkeuksena kuitenkin kantasuomalaiset, joista miesten kerrotaan saapuneen maahamme Siperiasta ja naiset taas tulivat viikinkien veneissä Kreikasta. Tarkkavainuinen havaitsee sen kyllä vielä tänä päinänäkin.
Paljastettavien papereitten ja dokumenttien joukossa on mm. nykyisten ja menneitten aikojen poliitikkojemme salatuimmat rötökset ja jonkin verran lyhyemmäksi jäänyt lista heidän itsenäisesti ajattelemia ajatuksia ja ideoita, innovaatioita. Toteutuneista ei tiedetä syntyneen salattavaa listaa lainkaan.
Mukana on luonnollisesti päätoimittajiemme ylläpitämä tiedosto syväkurkuista ja valemedioista, Tiitisen listan viimeisin päivitys ja da Vinci koodiakin arvokkaampaa tietoa maamme historian piilotetuista vaihesta tarkoituksena julkaista tulevan vuoden tasavuosijuhlassamme ja kirjassani, joka sekin on järjestyksessä sadas syntyessään.
Näitä kansakunnan kätketyimpiä salaisuuksia on pidetty paikassa, jonka piirustuksetkin ovat piilossa saman kassakaapin sisällä. Savossa kiertävän ja sosiaaliseen pääomaan ja muistiin jääneen geneettisen koodiston mukaan paikka olisi jossain liikenteen solmukohdassa ja aina luotettavien hevosmiesten kuiskausten mukaan Pieksämäen suunnalla.
Pieksämäen pitäjä perustettiin vuosien 1574–1575 aikana.[7] Pieksämän kauppala erotettiin Pieksämäen pitäjästä vuonna 1930. Vuonna 1948 kauppalan nimi muutettiin takaisin Pieksämäeksi ja siitä tuli kaupunki vuonna 1962.
Suomen Kirkon Sisälähetysseura siirsi toimintansa 1944 Sortavalasta Pieksämäelle. Seura harjoitti kustannus- ja kirjapainotoimintaa, sekä ylläpiti opistoja. Paikkakunnalle perustettiin myös Bovallius-säätiön omistama Suomen ainoa kuulovammaisten talouskoulu, Valtionrautateiden veturimieskoulu ja monta muuta oppilaitosta. Puolustusvoimien nykyinen Ilmasotakoulu on perustettu Naarajärven lentokenttäalueelle 1940-luvun alussa Ilmavoimien Viestivarikko -nimisenä.
Maaseurakunnan puukirkko sijaitsee Pieksämäen kaupungin alueella. Sen kellotapuli on Pieksämäen vanhin rakennus. Keijo Strömin ja Olavi Tuomiston suunnittelema kaupunkiseurakunnan tiilikirkko toimii monitoimikirkon periaatteella. Kaupungin kolmas kirkko on Toivo Paatelan suunnittelema ortodoksinen kirkko.
Oikein hyvää huhtikuun ensimmäistä päivää. Pilailkaa maltilla. Sosiaalisessa mediassa jokainen päivä tahtoo olla apirillipäivä lukuunottamatta helmikuun paria 30. ja 31.päivää näin karkausvuonna, huhtikuun 31. päivää, kesäkuun, syyskuun ja marraskuu 31. päivää.