Kovaa peliä koronalla

Varoitin jo vuoden 2019 kirjassani kuinka alkavaa pandemiaa ei pidä Suomessa politisoida. Se kun jakaa kansan kahtia. Pahimmillaan johtaa sellaisiin ylilyönteihin, jotka ovat tyypillisiä juuri suurten massojen paniikissa. Se mikä on Kiinassa mahdollista, Uudessa Seelannissa hoituvaa, suurten metropolien kulttuurissa toteutuvaa, on täysin vierasta suomalaisen maaseudun ja sen pienten seutukuntien kohdalla. Jopa pieni Helsinki ja Vantaa jakautuvat täysin erilaisiin sosioekonomisiin talousalueisiin.

Niitä ei pidä mennä vertailemaan viruksen leviämistä torjuttaessa suomalaiseen maaseutuun ja sen satoihin kuntiimme, paikallishallintoon ja sen vaalien hoitoon tuhansista kylätoimikunnista nyt puhumattakaan. Nyt tehtiin mokista se pahin. Siirrettiin vaaleja, joita ei edes oltu ensin kunnolla valmisteltukaan. Syntyi vaikutelma pelistä, jossa korona ja sen rokotteet olivat pelinappuloina ja mediamme pelilautana, poliitikot pelaajinamme.

Poliittinen peli alkoi jo hyvin varhain jatkona menetetyn vuosikymmenen taloutemme fiaskolle. Mukana oli nyt myös pandemia, joka oli heti alusta Suomessa osa poliittista peliämme. Kuka luottaa vihaamansa poliitikon puheisiin pandemiasta ja miksi nämä asenteet ovat nyt jakautuneet jyrkästi kahtia Suomessa? Pandemiasta varotaan myös kirjoittamasta sellaista, joka on omalle poliittiselle liikkeelle vaihingoksi.

Helsingissä ja Vantaalla puolet koronatapauksista keskittyy muihin kuin kantasuomalaisiin. Kirjoittaa Hesari tänään (17.3). Perussuomalaisista yli 70 % ei luota pääministeriimme ja kokoomuslaisista 60 %. Kun eivät kaikki omatkaan luota, se on melkoinen määrä suomalaisia, toinen puoli kansasta. Vaalien alla käydään ankaraa taloudellista ja henkistä painostusta etenkin nyt ehdokaslistoilla puoluetta vaihtaneitten kohdalla. Näin etenkin pienissä seutukaupungeissa ja maalaiskunnissamme. Miksi tällaiseen kansan kahtijakoon mentiin kun kyseessä on pandemia?

Se ei olisi ollut mahdollista, jos vaaleja ei olisi hätäisesti ja huonosti perustellen siirretty. Miksi listoja voi täydentää siirron jälkeen muidenkin kuin ko. aikana 18 vuotta täyttävien osalta? Miksi meillä pandemia jätettiin naisten hoidettvaksi hallitukseen sen pääministerin johdolla, kun presidentti tiesi sen VARMASTI politisoituvan ja painostuksen pienissä kunnissa käynnistyvän etenkin nyt kun vaalit siirrettiin.

Presidentti, taitavaksi tiedetty poliitikko, kaikki katastrofit nähnyt ja itse ne myös tsunameista alkaen kokenut, esitti ”nyrkkiä”, joka olisi ollut edes hivenen uskottavampi kuin punavihreä hallitus ja sen pääministeri, joka ei nauti aina edes omiensa luottamusta, saati opposition.

MIKSI meille tieten tahtoen pandemia ja sen hoito politisoitiin? Täytyyhän siihen olla joku syykin. Punavihreiltä sitä on turha mennä kysymään. Heihin kun ei nyt luoteta siellä, missä kansa ei punavihreää siedä. Koronaan ja pandemiaan kun kytkeytyy nyt liki kaikki se tuska, myös tunteet johon kansakunta oikeutetusti hakee parhaat mahdolliset osaajat johtajikseen. Se ei ole poliittisen osaamisen asia ensinkään. Virusten kanssa ei voi pelata saati neuvotella. Tehdä poliittisia lehmänkauppoja tai kompromisseja.

Hehän poliitikkoinamme, pelin politiikan taitavina, vaaleihin valmistautuen, hakevat pandemiasta itselleen vain etuuksia. Näin syntyi jako kahtia juuri tuon synkän epäilyn tuloksena. Korona oli toisen ryhmän ystävä ja toisen vihollinen myös rokotteineen, jolloin laumassa tyhmyys vaalien alla vain tiivistyykin. Mediayhteiskunnan hybridi ja sen hallitus ei nauti luottamusta kun edes ruotsalaiset eivät luota edes omaan rokotteeseensa. Kyse ei ole enää taudista ja sen seurauksista vaan POLITIIKASTA.

Vaaleista jotka siirrettiin poliittisista syistä ja poliitikon toimesta, ei nyrkin suosituksesta. Sen käsittelee perustuslakivaliokuntamme, joka on poliittinen, samoista poliitikoista koottu elin.

Suomi on AINUT maa maailmassa, jossa kulttuuriin, sosiaaliseen pääomaamme, kuuluu yhdistää lain säätäjä, eduskunta puolueineen, ja nyt myös sen toimeenpanija hallituksessa myös tuomiovaltaa käyttävänä perustuslakivaliokunnassaan. Vaihtavat vain hattuja matkalla. Sellainen on sitten mahdottoman joustava käytäntö, joskin myös tulokset vuosikymmenen ajalta nollan arvoisia ja nyt sitä ravistelee pandemia ja sen lieveilmiöt, jotka ovat nekin poliittisia, miljardien luokkaa Suomessakin.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts