Suomalainen elämänmalli leviää.

Eristäytyminen ja maskit paransivat suomalaisten elämän laatua ja kotiaresti teki siitä suorastaan nautinnollisen tavan vanheta ja vietää eläkepäiviään, kertovat viimeisimmät tutkimukset. Sen sijaan etelässä Välimeren rannoilla tällainen elämä koettiin ahdistavan piinaavaksi ja sairastuttiin.

Kaamoksen käynnistyessä erot vielä kasvavat ja etätyössä suomalaiset muuttuivat entistäkin selvemmin maailman onnellisimmaksi kansakunnaksi. Koronahallitus pääministereineen saa sekin luvan jatkaa yli vaalien ja poikkeuslait muutetaan pysyviksi. Miksi muuttaa sellaista, joka on hyväksi koettu ja ympäristöäkin suojeleva, ilmastomuutoksen pysäyttävä?

Samalla on syytä  vaihtaa suomalaisten identiteetti ja henkilötunnuksetkin alkaen sen jo ikävällä tavalla rikoksen uhreiksi joutuneiden kohdalla ensiksi ja mallina muille. Suomalainen osaa tämän myötäelämisen taidonkin rikoksen uhreja näin ymmärtäen. Näin syntyvä uusi persoonallisuus ja maskin taakse kätkeytyvä suomalainen on kokonaan muuta kuin vanha ja kulunut, loppuun saakka käytetty identiteettimme.

Puolitiehen jäänyt hybridi yhteiskuntamallina saa sekin nyt poistua käytöstä ja vaihtua ideologialtaan yhdeksi ja yhtenäiseksi digiajan kulttuuriksemme. Matit ja Maijat korvataan palkällä numerokoodilla ja sen käyttö salataan nyt vain robottien muistia sillä rasittaen. Uusi koodistomme sovitetaan samalla paremmin uuteen henkilöllisyyteenkin sekä sen kotoisaan olemukseemme myös istuvaksikin.

Uusi identiteettimme on itse muokkaamme ihmisen näköinenkin eikä lapsuudessa vanhingossa meille annettu ja vieraalta vaikuttava, monen samaa identiteettiä nimenä kantavanakin omituisuutenamme. Kyllä jokaisella suomalaisella on oltava ikioma ja vain yksi, muilta tuntematon koodimerkintä identiteettinsä turvana ja suojana.

Meitä keisarit ei enää käske eikä edes naapuri tunnista maskien takaa puolisoaan hakien. Vain heimoveljet ja -sisaret Virossa ovat liki yhtä onnellisia koronan synnyttämään uuteen maailmankuvaansa sekä maskin suojassa syntyneeseen, muille vieraaseen identiteettiinsä, etäiseen mutta niin rakkaaseen sisäiseen maailmaansa sulkeutuneina. Näin tutkimukset paljastavat.

Kiinasta ja Venäjältä, Siperian sydänmailta, löytyy niin ikään heimoja, joiden kohdalla onni kukoistaa maskin suojissa ja itseään etanolilla myös ulkoisesti huuhtoen. Maailman onnellisimpien ihmisten tutkijat ovat tästä löydöksestä yllättyneitä ja liittävät sen geneettisesti salaisiin rhesus apinoihin ja ulkoavaruudesta aikanaan geeninsä saaneisiin, mutta vasta nyt koronan aikana todelliset voimansa osoittaviin vahvuuksiin Donald Trumpin tapaan menestyä tässä muuttuvassa maailmanjärjestyksessäkin.

Donaldin vähäeleinen pappatanssi leviää sekin ja kansat oppivat halaamaan toisiaan pitäytyen suomalaiseen tapaan riittävän etäällä toisistaan ja lopettaen turhat halaukset, poskisuudelmat, kättelyt ja pysyen kaukana toisistaan, sosiaalisen median kautta aamuyöstä tervehtien.

Hybridi yhteiskuntamallinan on vaihtunut viimeinkin digiajan reaaliaikaiseen ja liki lapsettomaan, maailman ympäristöongelmat kerralla voittaneeseen suomalaiseen malliin eläen ja siitä myös luolansa suulla nauttien ja sohvallaan loikoillen.

Omituista ettei tätä ole ennen huomattu ja punavihreä hallitus hyväksi havainnut? Vaadittiin biologinen virus ja vihoviimeinen rikollinen, ennen kuin oivalsimme ketä olemme ja mistä tulemme, kuinka olemme ihmisiksi kasvaneet, identiteettimme ja oudot geenimme hankkineet, tähtiin tuijottaneet ja sieltä kohtaloamme horoskoopeilla tulkinneet. Donald Trumpin kaltaista äänestäneet vastaehdokkaana toinen, samanlainen ja Paavo Väyrystäkin vanhempi äänestettävä.

By Matti Luostarinen

Prof, PhD, ScD Matti Luostarinen (natural and human sciences) birth: 100751, adress: Finland, 30100 Forssa, Uhrilähteenkatu 1 matti.luostarinen@hotmail.com Publications: Monographs: about one hundred, see monographs, Cluster art.org Articles: about two thousand, see all publications, Cluster art.org Art: Cluster art (manifest in 2005), see Art, Cluster art.org CV, see Cluster Art.org Blog: see blog, Cluster art.org (Bulevardi.fi)

Vastaa

Related Posts