Kuva joka jää historiaan. Virus lähti liikkeelle Kiinasta märkätorilta ja nyt se on ”kiinalaiseksi rutoksi” kutsuttuna kuvan lääkäreiden käsissä Yhdysvalloissa. Potilas on Yhdysvaltain värikäs presidentti Donald Trump ja meneillään ovat vaalien ratkaisevat päivät samalla. Draaman kaari ymmärretään kyllä vuosikymmenten kuluttua. Sairaalassa todellakin makaa Yhdysvaltain presidentti korona virukseen ja kutsumaansa kiinalaiseen ”ruttoon” sairastuneena.
POLITICO.COM
White House triggers questions and confusion about Trump’s coronavirus case
While Trump’s physician painted a rosy portrait on camera, the White House indicated “very concerning” signs over the prior day and said “the next 48 hours will be critical.”
Tältä ajaltamme ja vuosikymmenen alulta ei ole väriä puuttunut. Nyt sitten globaalilla maailmalla, vuonna 2011 Mayakansan kalenterin mukaan sivunsa kääntäneellä, on edessään ongelma, jonka ratkaisua ei näy vielä missään. Se nyt vain muuttaa päälaelleen talousoppimme ja myös eurooppalaisen kulttuurin tavan vastata viruksen hyökkäykseen ottamalla tolkuttomasti velkaa myös Suomessa.
Ennen sairaalaan joutumistaan presidentti Trump oli puhunut matkastaan Suomeen ja tavastamme torjua metsäpaloja. Hän oli neuvomassa kalifornialaisia demokraatteja vaaliväittelyssä. Kirjani ”Arctic Babylon 2011” kertoo, miksi tämä vuosikymmen, menetetty vuosikymmen meille, on niin omituinen, mutta myös odotettu ja ennustettu jo kauan sitten ennen ajanlaskumme alkuakin Mayakansan toimesta.
Niinpä samaan aikaan televisiomme lähettä aamuyöstä sarjaa, jossa samaa asiaa käydään läpi pohtien historiaamme ja tulevaisuuttamme alkaen lähteistä, jotka ovat omiamme, mutta aiemmin väärin tulkittuja. Kyse on avaruudesta tulevista muukalaisista ja näiden jälkeläisistä sekä tähtien asennon sijaan astronomiasta, ennustamisen sijaan tieteestä, ihmisen perimistä ja sen mahdollisesta synnystä alkaen vuosituhansien sijaan vuosimiljoonia samalla pohtien ja hyväksyen sellaisia löydöksiä todellisiksi, joita aiemmin olemme siirtäneet uskontojemme selitettäviksi ja taruhamoina ne vältellen.
Alkaen vaikkapa pyramideista, jotka ovat oudon samankaltaisia ympäri maailmaa ja saman arkkitehdin suunnitelemia sekä jatkaen uskomattomalla määrällä löydöksiä, joiden selitystä emme ole edes vaivautuneet hakemaan oman vaatimattoman osaamisemme ulkopuolelta.
Mitä tarkoitetaan mediayhteiskunnalla ja sen kriisillä, hybridiyhteiskunnan kouristelulla, kyberturvallisuudella ja kirjalla ”Social media economy and strategy”. Innovaatioyhteiskuntamme pitää omaa festivaaliaan Yhdysvalloissa ensi viikon. Nuo kirjani ovat Saksassa painettu, netissä julkaistukin ja maailmalla luettuja.
Tuo viikko on samalla Suomessa vahusten viikoksi nimetty ja tämä päivä Mikkelinpäivä. Olen itsekin saanut kutsun tuohon Yhdysvalloissa pidettävään tilaisuuteen. Mukana on myös joukko nobelistejamme. Oletan että nyt keskustellaan myös Yhdysvaltain vaaleista ja pandemiasta.
Edellisen kerran kun vastaava tilaisuus Yhdysvalloissa järjestettiin globaalina, silloin edessä oli vaalien sijaan ”ruton” ja taloudellisen kaaoksen korvannut alkava pankkikriisi. Eivät he siihen ja sen syntyyn osanneet vastata silloinkaan, sen paremmin kuin nyt tapaansa torjua Kiinan Wuhanista lähtenyt märkätorin virusta.
Otsikkona tapahtumalle oli tuolloin ”Kapitalismin kriisi”. Se kriisi jatkuu edelleenkin eikä sosialismista taida löytyä korjaajaa. Yhdysvallat on jakautunut kahtia, jälleen kerran. Suomesta nähtynä maailman onnellinen kansakunta on hoitanut asiansa Venäjän luoteiskulmassa kiitettävällä tavalla.
Aamun lähertys dokumenttina televisiossa kuvasi omia juuriani Laatokalla, luotarilaitoksen sisälle uskaltautuen. Sain sieltä sukunimeni. Valamon ylläpitäjinä toimivat lampuodit tiloineen ja verot maksettiin yhteisesti samalta tilalta sekä hankkien myös aironpaikka tuon ajan ”kirkkoveneeseen”, purjekunnan moniin viikinkiajan veneisiimme.
Sekin aika on hyvä tuntea eikä unohtaa ruotsalaisten tapaan historiamme kirjoittaen. Itsenäisyyspäivämmekin voisi aivan perustellusti ajoittua vuosisata aiemmalle hetkelle, jolloin irtauduimme Ruotsista suuriruhtinakunnaksemme. Meillä oli jo silloin kaikki tuon ajan itsenäisen valtion tunnusmerkitkin olemassa.
Päiväkin voisi olla kesäinen ja juhla muutakin kuin vanhan sotakuvan seuraamista rinnan omituista kättelyä katsellen, Hollywood pukuloistoa rahvaan seuratessa, eliitin saapuessa presidenttimme vastaaotolle. Nyt sitä ei järjestetä ja hyvä niin. Sellainen ei ole oikein tästä ajasta ja Suomesta. Itseäisyyttä tulisi juhlia iloisena tapahtumana ja vapun sekä juhannuksen tapaan sitä myös yhdessä juhlistaen.
Elitisimi ei kuulu oman aikamme juhlintaan ensikään, saati itsenäisyytemme juhlaan vielä vähemmän. Tästä voisi joku tehdä eduskunta-aloitteenkin. Tämä hetki voisi olla siihen juuri sopivin ja suomalaisen ”uuden normaalin” käynnistämiseen. Biologinen virus kun ei elitismiä ymmärrä.